| MamaBe Webshop
Szeretettel készült
kézműves termékek
×
 x 

A kosár üres
Keresés

Webshop használata

   

Figyelem! A webshop használatához regisztráció szükséges, a kosár használata és a vásárlás csak bejelentkezés után lehetséges.

Tipegő hálózsák - csak divat, vagy tényleg hasznos ruhadarab?

 

Sokszor megkérdezik tőlem, mint gyártótól, hogy mit gondolok a tipegő hálózsákokról: csak divat, vagy tényleg érdemes egyre beruházni, amikor megoldást keresünk az éjszakai kitakarózásokra. Ezért úgy gondoltam, összefoglalom Nektek, mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelő darabot. 

Tipegő hálózsák, ha...

  • Sokszor kitakarózik a gyermeked éjjel? Aggódsz, hogy megfázik?
  • Hagyományos hálózsákot használtok, ami sokszor megtekeredik a babád testén? 
  • Éjjel többször fel kell venned a kicsit az ágyból, amit megnehezít a normál hálózsák kialakítása? 

Ha a fenti kérdések bármelyikére-, netalán többre is igen a válaszod, akkor nagy eséllyel nyújt majd megoldást Nektek is a tipegő hálózsák. A MamaBe tipegőket három vastagságban gyártjuk, így mindenki megtalálhatja az évszaknak és a babájának megfelelőt. Mit értek ez utóbbi alatt? Azonnal elárulom smile

Milyen vastag tipegő hálózsákot válassz? 

Erre a választ a gyermeked tudja megadni neked. Izzadós? Nem szereti a meleg takarókat, hálózsákokat? Kevés ruhában és alacsony hőmérsékleten (19-20 fok) komfortos neki az alvás? Ebben az esetben a nyári vagy az átmeneti változatot ajánlom nektek.  

Babád szereti a meleg takarókat, több réteg ruha alatt sem izzad meg, a melegebb hőmérsékletet (22-23 fok) kedveli az alváshoz is? Válassz számára téli vagy átmeneti tipegő hálózsákot, hogy kényelmes és nyugodt legyen az éjszaka mindkettőtöknek. 

Milyen anyagból készülnek a különböző tipegőink? 

Minden anyag, melyet felhasználunk a tipegő hálózsákok elkészítésére, egytől egyig rendelkezik "bababarát" tanúsítvánnyal. Nagyon fontos számomra, hogy egy általunk készített termék se okozhasson allergiás reakciót vagy kényelmetlenséget sem a babának, sem pedig a szülőknek.

A hálózsákok lábrésze kamáslis, azaz visszahajtható, mint amikor a zokni gombócokat készítjük párosításkor smile

Téli hálózsákjainkat magas minőségű vastag vatelinnel béleltük. Mit jelent ebben az esetben a "minőség"? Garantáljuk, hogy a bélés nem fog szétesni, lyukassá válni néhány mosás és néhány hét használat után. A hálózsák külső és belső oldala pedig puha pamut, mely igazán bababarát anyag. Ki nem szeret frissen mosott és felhúzott lepedőben aludni? Hasonló érzés lehet ez a babáknak esténként ezekben a meleg tipegőkben. smile

Átmeneti hálózsákjaink egy méreganyag mentes külső pamut rétegből, és egy igazán puha plüss minky belső rétegből állnak. A babák (és szerintem az anyukák is) imádják ezt az anyagot, nagyon kellemes a tapintása és egy élmény belebújni. 

 A nyári tipegők két réteg pamutból készülnek, bélés nélkül. Könnyed viselet, amikor éppen csak egy vékony "takaróra" van szükség. Pizsivel, bodyval használva hűvösebb időben is kellő védelmet nyújt, a nyári hőségben pedig akár aláöltözés nélkül is ráadhatod babádra. 

Észrevettétek, hogy a legtöbb gyártó csak ujjatlan hálózsákot készít?

Ennek az az oka, hogy a babák, gyermekek teste könnyen túlhevül, így nem ajánlott őket teljesen bebugyolálni. A rövid ujjú megoldással hőszabályozásuk kiegyensúlyozott lesz, mégis biztosítani tudjuk számukra a kitakarózás mentes állandó hőmérsékletet. 

 

Bízom benne, hogy sikerült röviden összefoglalnom a tipegő hálózsákok előnyeit. Hátrányokat nem találtam... Talán ezzel választ is adtam a kérdésre: szerintem véletlenül sem divat, hanem inkább egy kötelező darab minden anyukának és babájának.  Legyen sok nyugodt és átaludt éjszakátok, melyekhez remélem,  a MamaBe tipegők is nagyban hozzájárulnak majd. smile 

 

Melinda

 


TOP
facebook_page_plugin