| MamaBe Webshop
Szeretettel készült
kézműves termékek

Webshop használata

   

Figyelem! A webshop használatához regisztráció szükséges, a kosár használata és a vásárlás csak bejelentkezés után lehetséges.

 

Végre valahára itt a jó idő, süt a nap, ismét lehet kinti programokat tervezni.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, annak ellenére, hogy fantasztikusan szép tud lenni a hóesés (persze nem márciusban...) és a karácsonyt is imádom, azért én már borzasztóan vágytam a tavaszra.

Igaz, szinte nyárként robbant be az április, bár ha hinni lehet az előrejelzéseknek, azért lesz itt még változékony időjárás... És mint gyakorló anyuka tudom, hogy ilyenkor (is) nagyon könnyen, szinte a semmiből megbetegszenek a kicsik, ráadásul ha ez nem lenne elég, a közösségekben szinte biztos, hogy valamilyen vírus tombol, így nem árt, ha a megelőzésért megteszünk mindent, ami csak tőlünk telik.

Szerencsére egyre színesebb lesz a hazai zöldségválaszték a piacokon, így sokkal változatosabb, egészségesebb ételeket tudsz adni a családnak. :)

Bár a spenót klasszikusan megosztó zöldség, gyerekként szinte senki sem szereti, azért érdemes vele próbálkozni, ősszel már megemlítettem, hogy a magas vastartalma miatt különösen hasznos táplálék. Hoztam most hozzá egy szuper receptet is:

Kb. 40 dkg alaposan megmosott és apróra vágott spenótlevelet keverj el két tojással és nagyjából 10 dkg teljes kiőrlésű liszttel, a lényeg, hogy nyúlós tésztát kapj. Ízesítsd pici sóval, borssal, tehetsz bele fokhagymát is. Ezt a masszát 200 fokon, 20 percig süsd, a felfújt tetejére akár sajtot is reszelhetsz. Szerintem nagyon finom, és az egész család eheti. :)

A római saláta is klasszikusan tavaszi hozzávaló, ebben rengeteg a K-vitamin, de a C-vitamin,  folsav, mangán, króm, B1-, B2-, B3-, B6-vitamin tartalma sem elhanyagolandó. Bármilyen húshoz, ha köretnek salátát szántok, érdemes ebből is belevágni pár darabkát, nem árt tudni, hogy a belseje felé haladva egyre édeskésebbek a levelei, ezért az apróságok inkább a belső levelekből kapjanak, úgy nagyobb valószínűséggel eszik meg!

És ne feledkezzünk meg a petrezselyemről sem, ami szerintem nem csak mutatós, de annyira jó illatú is, nagyon szeretem használni. A vastartalma ennek is kiemelkedően magas, és gondolj bele, hogy húslevesen kívül még mennyi mindenhez fel tudod használni, nálam például szendvicskrémeknél ő az abszolút befutó! A tonhalpástétom például tényleg percek alatt megvan: csöpögtesd le a tonhalról az olajat (vagy a vizet), törd össze villával, adj hozzá egy kevés vajat (én a teavajat sokkal jobban szeretem a margarinnál), vágj bele friss petrezselymet és meg is vagy :) Pici citrom levével turbózhatod, szerintem só nem kell bele, de magadnak külön tehetsz rá. :)

Sajnos a friss gyümölcsökre még várni kell egy keveset, de az aszaltgyümölcsökkel már lehet próbálkozni... A húsvéti csokidömping után ezerszer inkább ez, mint még egy csokitojás. :)

Mivel azért az időjárás még tényleg tartogat meglepetéseket, ezért nem elég, hogyha az étkezésre odafigyelsz, az öltözködés továbbra is fontos marad! És ami nagyon becsapós az az, hogy bár a levegő kellemes lehet, de sok lakásban a padló nem melegszik fel eléggé – a kicsik pedig hol töltik a legtöbb időt...? Nos, igen, a földön. Az örökmozgó babáknak, mint amilyen az én kislányom is, ezt a pocakvédőt ajánlom, nekünk nagyon bevált, főleg, mert például a konyhában tényleg elég hideg ilyenkor (is) a kő. Az estéket pedig ezekkel a szuper tipegő hálózsákokkal lehet „túlélni”, amelyek azon felül, hogy védik a kicsiket, még igazán álomporosak is :) Most érkeztek új minták, ezekről a Facebookon tettem fel képeket, siess, mert olyan újdonságokat hoztam Nektek, amelyekből tényleg csak egy darab készült :)

 

 


TOP
facebook_page_plugin