Szoptatás – Szoptatni mindenki tud!

Szoptatni mindenki tud. Vagy mégsem?

Mindenkinek megvan a saját története erről, azonban a szoptatási tanácsadók vallják: nincs lehetetlen.

A szoptatás nem könnyű feladat. A baba és az anyuka közös munkája a gyermek táplálásának és megnyugtatásának érdekében. Előre felkészülni nehéz rá, hisz nem tudhatjuk, mennyire lesz ügyes technikája a babának, mikor fog kellő tejmennyiséget termelni az édesanya szervezete, és még sorolhatnám a váratlanabbnál váratlanabb helyzeteket, kérdéseket. Ami azonban biztos, hogy az anyatej a kisbaba legjobb tápláléka. A benne lévő immunanyagok segítik a csecsemő védekező rendszerét kifejlődni, a szoptatás csökkenti az allergia kialakulásának esélyét, az anyatej a legjobban hasznosuló táplálék. A szoptatás nem csak táplálkozás a babának, hanem nyugtatóan, altatóan hat, biztonságérzetet nyújt.

Miért jó az édesanyának a szoptatás?

Hosszútávon: a szoptatás csökkenti a mellrák kockázatát. Segít elégetni a felesleges kalóriákat, ezáltal könnyebb visszanyerni a szülés előtti formát. Rövid(ebb) távon: segíti a bensőséges kapcsolat kialakulását a baba és az édesanya között, és nem utolsó sorban, az anyatej ingyenes és mindig kéznél van a megfelelő hőfokra „melegítve”.

Készüljünk fel időben szoptatásra és a segítség kérésre!

Érdemes még szülés előtt olvasgatni a szakirodalmat, és kijegyzetelni néhány szoptatási tanácsadó elérhetőségét, tudva, hogy bármikor bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni, e-mailben és telefonon legtöbbjükhöz díjmentesen. Legyen szó arról, ha az újdonsült anyuka elbizonytalanodna, kellő teje van-e, vagy arról, hogy milyen gyógyszert lehet bevenni szoptatás mellett (hisz tévhit, hogy erre nincs lehetőség), vagy akár olyan reakciókról, amiket a baba mutat és az anyuka nem tudja megfejteni. Sok hasznos információ olvasható a La Leche Liga weboldalán, a szakemberek elérhetőségével együtt. Ajánlom minden Anyukának!

www.lll.hu

Szoptatás alatt is lehetsz csinos, méghozzá kényelmes ruhákban

A MamaBe webshop szoptatásbarát ruháit azért hívtuk életre, hogy ezekben a hónapokban is szerethesd a tested.

Megfelelően megválasztott ruhadarabokkal ízlésesen és divatosan öltözködhetsz továbbra is, kompromisszumok nélkül.

Az általunk forgalmazott Aníz Design és Babymeets magyar márkák kollekcióiban számos divatos és praktikus ruhadarabot találsz a szoptatás időszakára.

 

MamaBe – Mert Anyának lenni jó!

Tipegő hálózsákok, babaruhák, babaszoba kiegészítők.

Vélemény, hozzászólás?

Pin It on Pinterest