Tipegő hálózsákok gyártói szemmel

tipegohalozsak_mamabe

Tipegő hálózsák – csak divat, vagy tényleg hasznos ruhadarab?

Sokszor megkérdezik tőlem, mint gyártótól, hogy mit gondolok a tipegő hálózsákokról: csak divat, vagy tényleg érdemes egyre beruházni, amikor megoldást keresünk az éjszakai kitakarózásokra. Ezért úgy gondoltam, összefoglalom Nektek, mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelő darabot.

Tipegő hálózsák, ha…

  • Sokszor kitakarózik a gyermeked éjjel? Aggódsz, hogy megfázik?
  • Hagyományos hálózsákot használtok, ami sokszor megtekeredik a babád testén?
  • Éjjel többször fel kell venned a kicsit az ágyból, amit megnehezít a normál hálózsák kialakítása?

Ha a fenti kérdések bármelyikére-, netalán többre is igen a válaszod, akkor nagy eséllyel nyújt majd megoldást Nektek is a tipegő hálózsák. A MamaBe tipegőket három vastagságban gyártjuk, így mindenki megtalálhatja az évszaknak és a babájának megfelelőt. Mit értek ez utóbbi alatt? Azonnal elárulom 🙂

Milyen vastag tipegő hálózsákot válassz?

Erre a választ a gyermeked tudja megadni neked.

Izzadós? Nem szereti a meleg takarókat, hálózsákokat? Kevés ruhában és alacsony hőmérsékleten (19-20 fok) komfortos neki az alvás? Ebben az esetben a nyári vagy az átmeneti változatot ajánlom nektek.

Babád szereti a meleg takarókat, több réteg ruha alatt sem izzad meg, a melegebb hőmérsékletet (22-23 fok) kedveli az alváshoz is? Válassz számára téli vagy átmeneti tipegő hálózsákot, hogy kényelmes és nyugodt legyen az éjszaka mindkettőtöknek.

Milyen anyagból készülnek a különböző tipegőink?

Minden anyag, melyet felhasználunk a tipegő hálózsákok elkészítésére, egytől egyig rendelkezik „bababarát” tanúsítvánnyal. Nagyon fontos számomra, hogy egy általunk készített termék se okozhasson allergiás reakciót vagy kényelmetlenséget sem a babának, sem pedig a szülőknek.

A hálózsákok lábrésze kamáslis, azaz visszahajtható, mint amikor a zokni gombócokat készítjük párosításkor

Téli hálózsákjainkat magas minőségű vastag vatelinnel béleltük. Mit jelent ebben az esetben a „minőség”? Garantáljuk, hogy a bélés nem fog szétesni, lyukassá válni néhány mosás és néhány hét használat után. A hálózsák külső és belső oldala pedig puha pamut, mely igazán bababarát anyag. Ki nem szeret frissen mosott és felhúzott lepedőben aludni? Hasonló érzés lehet ez a babáknak esténként ezekben a meleg tipegőkben.

Átmeneti hálózsákjaink egy méreganyag mentes külső pamut rétegből, és egy igazán puha plüss minky belső rétegből állnak. A babák (és szerintem az anyukák is) imádják ezt az anyagot, nagyon kellemes a tapintása és egy élmény belebújni.

nyári tipegők két réteg pamutból készülnek, bélés nélkül. Könnyed viselet, amikor éppen csak egy vékony „takaróra” van szükség. Pizsivel, bodyval használva hűvösebb időben is kellő védelmet nyújt, a nyári hőségben pedig akár aláöltözés nélkül is ráadhatod babádra.

Észrevettétek, hogy a legtöbb gyártó csak ujjatlan hálózsákot készít?

Ennek az az oka, hogy a babák, gyermekek teste könnyen túlhevül, így nem ajánlott őket teljesen bebugyolálni. A rövid ujjú megoldással hőszabályozásuk kiegyensúlyozott lesz, mégis biztosítani tudjuk számukra a kitakarózás mentes állandó hőmérsékletet.

Bízom benne, hogy sikerült röviden összefoglalnom a tipegő hálózsákok előnyeit. Hátrányokat nem találtam…

Talán ezzel választ is adtam a kérdésre: szerintem véletlenül sem divat, hanem inkább egy kötelező darab minden anyukának és babájának.  Legyen sok nyugodt és átaludt éjszakátok, melyekhez remélem,  a MamaBe tipegők is nagyban hozzájárulnak majd.

Melinda és a MamaBe csapata

Vélemény, hozzászólás?

Pin It on Pinterest